torsdag 23 februari 2012

Uppföljning: Mavalas nagelförstärkare


I mina försöka att rädda naglarna körde jag under flera veckor Mavalas nagelförstärkare. Precis som jag skrev då så är det alltså inte något vårdande lack, utan bara skyddande. På engelska heter den "Nail Shield" och det är precis vad det är.

Till viss del var det en framgång. Naglarna blev verkligen skyddade. De växte ut en hel del när de fick vara ifred, och det var lite roligare att lacka när det fanns mer nagel att måla på.

Dock var det ju samma sorgliga syn varje gång jag lackade av. En dag föll dessutom ett stort sjok av nageln av. Läbbigt. I vanliga fall skulle det ha skavts av gradvis men nu kom allt samtidigt. Anledningen att det var en sån enorm skivning (typ lp-skiva) var ju att den hade legat skyddad under lacket.

Det funkar alltså tillfälligt om man, som jag, har katastrofnaglar men ändå vill göra en fin lackning och är beredd att jobba lite för det. Det funkar liksom lite som spackel. För spackla får man göra vill jag lova. Det tog många lager för att få ett jämnt underlag. Till och med efter tre lager sealer kunde det vara knöggligt, och med nylontrådar som spretade ut från tippen.


Knöggel ... 
... och spret!

Men ändå bättre än det här :(

Så ingen större framgång, men bra att ha när jag vill fuska mig till ett jämnare underlag för speciella tillfällen.

(För övrigt är nu min status: helt, HELT, nedfilade naglar och inoljning morgon, middag, kväll)


2 kommentarer:

  1. Nu kan det vara så att jag är lite glömsk, men har jag tipsat om IsaDoras Second Nail? Den är tokbra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är den? Jag har varit och klämt på den några gånger utan att handla. Hur funkar den? Är den mest som tillfälligt spackel så att det går att göra en fin lackning? Eller får den naglarna att må bättre?

      Radera

Jag blir otroligt glad för era kommentarer och frågor så skriv skriv skriv!

För att det ska bli så ostökigt som möjligt så besvarar jag för det mesta era kommentarer här, i stället för på er eventuella blogg. Bara för å hållaihopet så att säga :)

Glöm inte att skriva vem du är!