fredag 3 februari 2012

Mental breakdown angående skuggor (Jo, sånt händer)

Igår höll jag på att få ett hysteriskt anfall. Eller "höll på". Jag var nog redan förbi gränsen till hysterisk. Jag blev så extremt uppstressad över det (tydligen) vansinnigt plågsamma beslutet kring vilken resepalett jag skulle välja. Alltså jag skojar inte. Jag var tvungen att gå från datorn för att samla mig.

Problemet: Jag är i behov av en bättre lösning vad det gäller ögonskuggorna när jag reser. Jag kan liksom inte packa med mig Naked-paletten när man bara kan ha motsvarande handbagage (för att inte TALA om Sweet Dreams-paletten, ha ha). Funkar inte. Så jag tänkte att det vore ju förjäkla smutt att ha en mindre palett som ändå är hyfsat heltäckande vad det gäller basbehovet av nyanser (jag avser framförallt beiga/taupe/bronze/guldiga nyanser), plus lite extra om man ska ut på lokal och liknande.

Jag har ju kollat en del på Too Faceds mindre paletter. Bland annat deras matta palett, till vänster. Men jag vill inte vara utlämnad till enbart matta skuggor bara för att jag är ute och reser. Så jag kollade på flera andra från Too Faced på eleven, och de flesta är fina men ingen kändes spot on, även om Natural Eye, i mitten, ligger bra till. Romantic Eye till höger är också fin, men kanske lite kall. Och så var jag inte så sugen på att lägga 350 spänn på en resepalett.

NYX Nude on nude

Så jag började kolla runt på andra paletter som kostade lite mindre och som innehöll mer av det jag ville ha. Hittade den här lämpliga från NYX hos cherryculture. Mycket fin, men det är ju BARA såna färger, man kanske vill ha NÅN annan färg? Storleken är dock precis det jag letar efter. Dessutom medföljer två läppglans. Allt för strax under tio dollar (!). Jag har aldrig testat NYX förut och har ingen koll på kvaliteten. Men allt ska väl gå med en bra primer ;)
Lancome

Sen hittade jag Colour Focus Eye Shadow Palette från Lancome. Den såg ju fin ut faktiskt. Både basskuggor i varma, rostiga toner, och några extra skuggor som sticker ut. Men kanske att den är i största laget? Och så kunde jag inte se färgerna ordentligt, bilden gick inte att förstora och jag lyckades inte googla fram några swatches på den. Näähäpp. Men billig i alla fall. Inte ens fjorton dollar. Lancome-paletten hittade jag hos All cosmetic wholesale och där hittade jag också nästa palett...STILA


Guud så fin! De två mellanskuggorna ser sagolika ut när man förstorar upp den. Sedan att paletten verkar prata är ju inte något som känns speciellt nödvändigt. Eventuellt var pratfunktionen ändå trasig, vilket gjorde att prislappen hamnade på under femton dollar. I LOVE IT! Det vore ju trevligt att ha liiite fler färger att välja på dock, om man nu ska vara utelämnad till en enda palett. Då ser jag att samma ställe har tomma STILA-paletter som man fyller i själv. Hittade snabbt fyra lösa färger (två rosa, två gröna) att fylla i en till. Då kan jag ju ha två små paletter. Det är ju inte så farligt. Vad? Kom jag upp i femhundra spänn nu? Med de två? Ameh... Jamen JAHA.Nu vill jag ha NYX-paletten och STILA-paletten. Och Lancomen. NYX-paletten känns verkligen så himla bärbar och skuggorna kommer verkligen att användas, de kan vara både vardagliga och festliga! Men STILA-paletten ser verkligen HELT underbar ut. Och Lancomen var inte så stor som jag trodde och det är ju kul att ha nån färg som sticker ut. Så nu vill jag ha alla tre (skulle inte jag ha EN?). Från två olika ställen i USA. Ska jag verkligen beställa från varje ställe och betala frakt två gånger? Allvarligt? Jag blir inte klok. Nej jag blir verkligen inte klok jag blir VANSINNIG! Okej?

Och nu kom jag på Glamour to go-paletterna från Too Faced, som borde ha varit med från början. Och good girl/bad girl paletten! Jag orkar inte mer. HUR SKA JAG GÖRA?
Ånej. Sleek. Glömde och blev påmind om Sleek.

Hjälp. Jag skojar inte. Hjälp.

4 kommentarer:

 1. Too faceds Naked Eye är inte heller dum! Den är iofs mest kall, men både matt och skimmer. (http://skimmerskuggan.blogspot.com/2010/10/recension-too-faced-naked-eye-kit.html)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att den är fin, men precis som du säger lite i kallaste laget! Och du! Är det här att "hjälpa"? Du ska ju inte komma med FLER alternativ! ;)

   Radera
 2. He he, förlåt :) Jag visar mitt deltagande genom att säga att jag har stor förståelse för din allvarliga situation ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, allvarlig INDEED. HJärtklappning och allt! :)

   Radera

Jag blir otroligt glad för era kommentarer och frågor så skriv skriv skriv!

För att det ska bli så ostökigt som möjligt så besvarar jag för det mesta era kommentarer här, i stället för på er eventuella blogg. Bara för å hållaihopet så att säga :)

Glöm inte att skriva vem du är!