söndag 19 februari 2012

Chanel - May

Mmmmmmmm, May.
Här med tre lager och Seche Vite överlack.Det perfekta ljusrosa vårlacket. Såklart. Vad annat är att vänta liksom. Det här lacket kommer nog att sitta på mina naglar varje gång det är en vårig eller somrig festlighet (typ midsommar, vårfester) eller något som överhuvudtaget har något med romantik att göra. För det är ju väldigt romantiskt, och lite prinsessigt sådär. Och det är väl det enda som talar emot May. Det är så romantiskt och feminint att det passar lite dåligt tillsammans med mina inte så romantiska eller feminina händer. Fatta mig rätt. Mina händer är bra. De är starka och funkar som de ska. Men ingen skulle kunna beskylla dem för att vara speciellt kvinnliga eller finlemmade. Fingrarna kunde ha varit lite mindre korviga och handflatorna mindre fyrkantiga. Och egentligen skiter jag i det, men när man bär ett sånt här lack, då önskar jag lite att jag hade de där långa, smala fingrarna och de där långa, vackra naglarna. De passar inte riktigt mina händer helt enkelt, men det skiter jag i. Jag älskar May i alla fall.

Inomhus vid fönster

Under lampa

Dagsljus

Dagsljus


 Båda inomhus, vid fönster resp i skugga


Jag har testat några andra Chanel-lack och då tycker jag att det ibland räckt med ett enda lager. Här, med den ljusare färgen, tycker jag att det behövs minst två. Det blir en aningens randigt och flyter inte ut precis så bra som jag kanske hade önskat. Men med ett tredje lager och Seche Vite är det perfekt.

Efter att ha burit lacket några dagar så tycker jag att färgen förändras något. Det mörknar lite. Jag vet inte om jag inbillar mig, men jag tycker att färgen blir lite djupare och lite varmare, åt gammelrosahållet ungefär. Fint det också!

6 kommentarer:

 1. Jag tycker du har jäääättefina naglar! Tänk om man hade såna istället för de här stumparna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Det var väldigt snällt skrivet. Men du har sett det här va? http://ytligasaker.blogspot.com/2012/02/den-nakna-nagelsanningen.html

   Radera
 2. Jo jag såg det (skulle ju egentligen ha kommenterat där... *doh*) men tror du inte att det är vintern som spökar... Jag brukar skylla mycket på vintern :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det kommer att bli bättre när vintern är över, det tror jag. Ska försöka ta hand om dem så gott jag kan tills dess. Förhoppningsvis är det inte så långt till våren. Idag känns det ju som om den redan vore här!

   Radera
 3. Svar
  1. Ja den är underbar. En hemlis: jag har faktiskt färgkodat bloggen efter May. Inte alls nördigt och fånigt.... :)

   Radera

Jag blir otroligt glad för era kommentarer och frågor så skriv skriv skriv!

För att det ska bli så ostökigt som möjligt så besvarar jag för det mesta era kommentarer här, i stället för på er eventuella blogg. Bara för å hållaihopet så att säga :)

Glöm inte att skriva vem du är!