onsdag 25 juli 2012

Snowcrystal - Coral Pink

Det här lacket är mitt sorgebarn. Jag älskar den här färgen. Älskar den. Eftersom min kamera sjunger på sista versen vad det gäller färgåtergivningen så är den inte riktigt, riktigt den ni ser på bilderna. Den är gulare, varmare. Så varför är det så sorgligt med min älsklingrosa? Jo därför att det här är det värsta jäkla lacket EVER att lacka med. Helt fruktansvärt!

Fyra lager blev det till slut för att kompensera för klafsiga högar jämte bald spots. Jag drog fåror med penseln som inte gick att reparera, och försökte man blev det sådär halvtorkat fnasigt i ytan överallt. Jag ville typ grina, så illa var det. Jag flödade på ordentligt med det sista, fjärde lagret och använde ordentligt med Seche Vite för att få till en något sånär bra finish på det hela. Och till slut såg det rätt fint ut (nåja) och speglar inte den jobbiga pålackningen.

Det här var mitt första lack från snowcrystal och jag känner mig inte frestad att testa några fler. Men färgen, FÄRGEN! Det kan ju kanske kännas lite overkill att jubla över en rosa, men det var något med just den här nyansen som verkligen slog an en ton hos mig. En ganska gul och gräddig rosa som inte känns alltför ovanlig. Och om den nu är ganska vanlig så måste jag försöka hitta den hos ett annat märke. Någon som har tips på en dupe? En ordentligt varm rosa åt det koralliga hållet?

Här i fyra lager med Seche Base som underlack och Seche Vite som överlack:
10 kommentarer:

 1. Usch.. Jag har faktiskt på riktigt kastat flera av mina "lågprislack" just för att det är stört omöjligt att få ett bra resultat, väldigt trist men i vanlig ordning så gäller ju "smakar det så kostar det" :(

  China Glaze har ett fint korallack som heter Flirty Tankini, dock tror jag det går lite mer åt det röd/orangea hållet än rosa vilket korall ofta gör. Om du vill ha något som är mer som det du har nu skulle jag leta efter en varm rosa nyans istället :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker ofta att budgetlack fungerar riktigt bra. IsaDora och Mavala är faktiskt två av mina favoritmärken. De jag upplever har varit bäst hittills är dock mittemellanmärkena som OPI och Essie. Chanel tex, tycker jag är ganska snårigt att måla med. Så jag tycker nog inte att det alltid ligger i prislappen även om det riktigt riktigt dåliga lacken sällan är de dyraste.

   Flirty Tankini hade jag i midsomras, mycket fint lack.

   Radera
  2. Isadora fungerar bra. Jag är även en av de få tror jag som gillar de breda penslarna!

   Däremot Depend är jag så less på, skira skitlack som aldrig vill torka, kan ändå inte låta bli ibland med tanke på det nätta priset av 20kr/st men jag blir alltid lika besviken.

   Radera
  3. Nej jag är inget fan av Depend heller, men deras holo-lack tycker jag har varit riktgt fina måste jag säga! Har du testat?

   Radera
  4. Jag hittar dem varken på ICA eller Åhlens i min lilla stad tyvärr. Ska kolla om man kan beställa från Åhlens hemsida kanske, annars får det bli till eventuellt besök i Sundsvall :)

   Radera
 2. Himla synd på lackegenskaperna, men du har säkert rätt i att det borde finnas någon dupe. Tyvärr sitter jag inte inne på ngt tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska leta och leta och leta :)

   Radera
 3. Jag vill inte spä på ditt depp men jag är i exakt samma situation. Jag har ett varmrosa lack från Lancome som sjunger på sista versen. Jag bara ÄLSKAR det, det är helt perfekt! I våras gick jag ut och tänkte köpa en dupe. Det kan väl inte vara så svårt att hitta. Men oj vad fel jag hade! Det finns verkligen massor av rosa lack, men väldigt få varmrosa. Jag var på Kicks (flera), Åhléns City och LAKA. Ingen av expediterna kunde komma med en dupe.
  Åhléns rekommenderade ett från Snowcrystal. Nu är jag glad att jag inte köpte det.
  Till slut köpte jag Lancome Vernis in Love 311M. Det var det närmaste jag kunde komma. Och nu är jag besviken. Det var dyrt och mycket mer neonigt än mitt favvo. Dessutom känns det som tipex. Är faktiskt sugen på att byta bort det...
  Så: jag är väldigt intresserad av vad du kommer fram till :-)
  Fortsättning följer (förhoppningsvis).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det ska behöva vara såhär?? Uuurrrgh!
   Jag är väldigt förtjust i Chanels May - en ganska gräddig rosa (jag har till och med färgat all länkfärg på bloggen efter just May, nördvarning) men i jämförelse med det här lacket är det alldeles för lila.
   Det lack i min egen samling som kommer ganska nära är faktiskt är Mavalas Toulouse även om inte heller den är tillräckligt gul. Om jag blandade upp den med Depends 244 skulle det nog faktiskt bli en väldigt lik färg. Depends är dessutom en gel så man skulle komma undan tipexet! Undrar om jag ska göra mitt första egna lack månne.... Hmm.
   Hittar jag en bra ersättare kommer jag absolut att visa upp det på bloggen :)

   Radera
  2. Hmm, måste spana in Toulouse

   Radera

Jag blir otroligt glad för era kommentarer och frågor så skriv skriv skriv!

För att det ska bli så ostökigt som möjligt så besvarar jag för det mesta era kommentarer här, i stället för på er eventuella blogg. Bara för å hållaihopet så att säga :)

Glöm inte att skriva vem du är!