onsdag 28 mars 2012

Mitt första, lite besvikna, möte med Idun

För någon vecka sedan passade jag på att köpa min första pensel från Idun när de hade erbjudandet att få den nya penselrengöringen på köpet. Jag var nyfiken på både pensel och rengöring så det var en perfekt deal. Jag valde den snedställda ögonskuggspenseln då jag inte har någon sådan sedan tidigare.

Väl hemma tog jag fram penseln ur den vackra plastfodalet och ser att penseln är "delad". Penseltoppens borst pekar åt varsitt håll. Hm. Jag tänkte då att om jag tvättar den (som man ändå bör göra med nya penslar) och formar den ordentligt medan den är blöt så bör den bli bättre. Nej. Det blev den inte.


Jag skrev till Iduns kundtjänst och frågade om det antingen gick att fixa på egen hand. Att lägga under press när den är blöt (inte vet jag?) eller liknande, eller om det gick att lösa på något annat sätt: en ny borste tänkte jag främst. Jag har fortfarande inte fått något svar, vilket känns lite underligt då Idun tidigare slagit mig som ett trevligt och kundserviceinriktat företag. Jag menar, penseln är faktiskt oanvändbar som den är nu. Så nu står den där. Oanvänd. Vilket ju är jättesynd för i övrigt känns verkligen penseln ljuvlig!

Så penselrengöringen då? Faktiskt också en besvikelse. Jag får det inte att funka nåt vidare. Anses det vara en backup-lösning? När man inte orkar tvätta "ordentligt"? För speciellt rent lyckas jag inte få det. Instruktionen är att spraya rengöringen på en pappersnäsduk/hushållspapper så den blir blöt och sedan föra borsten fram och tillbaka i det blöta tills den blir ren. Jo, visst, penseln släpper färg, men ren? Mja. Personligen kommer jag att fortsätta med min urtråkiga penselrengöring under kranen om söndagarna. Hur har ni andra lyckats? Tycker ni att borstrengöringen är bra?

Jag var väldigt sugen på många av ögonskuggorna från Idun, de ser verkligen underbart fina ut. Men jag hade bara råd med borsten den här gången (och den medföljande rengöringen) och så blev det liksom ... ingenting. Jättetråkigt.


Edit: Mailet till Idun hade tydligen kommit på omvägar på något sätt. Jag har nu blivit kontaktad och erbjuden att helt enkelt byta borsten mot en ny. Rimligt. Bra. Trevligt.

8 kommentarer:

 1. Nej, så tråkigt! Men skuggorna är bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har testat skuggorna och håller med om att de verkar bra. Verkar hålla hög kvalitet. Hade hört samma om bortarna, så det här var ju lite synd...

   Radera
 2. Låter som om borstrengöringen funkar på samma sätt som MACs. Tänk mer att du använder den för att ta bort färg på penslarna mellan sminkningar, man måste fortfarande djuprengöra med vatten en gång i veckan. Och det vill man, för det är ju så KUL!

  Skitttråkigt med penseln, du kanske skulle gå tillbaka till där du köpte den och kräv att få byta om inte Idun hör av sig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tänkt samma tanke, jag får gå tillbaka till apoteket. Jag bara hoppas jag har kvittot kvar...

   Ah, jag anade att det mer handlade om nödrengöring och inte basrengöring, men det hade inte riktigt uttalats så jag hade ingen aning om vad jag bedömde. Och ja, söndagstvätten. Skitkul. Verkligen.

   Radera
 3. Hylsan till mitt Idun lipgloss gick sönder första gången jag testade det. Blev tvungen att slänga det. Tråkigt för glosset var fint annars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist, men du fick väl ny hoppas jag?

   Radera
 4. Gå dit du köpte den..låter dock konstigt att Idun inte svarat? Men du får säkert byta den med dom du köpte den av..dom kan ju också returnera produkter :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, egentligen borde jag ha gått tillbaka till apoteket bara. Förstår inte varför jag ska krångla på det här sättet... Lite osäker på var kvittot är dock. Hur som helst. Idun har hört av sig, lika trevliga som vanligt, och jag får byta.

   Radera

Jag blir otroligt glad för era kommentarer och frågor så skriv skriv skriv!

För att det ska bli så ostökigt som möjligt så besvarar jag för det mesta era kommentarer här, i stället för på er eventuella blogg. Bara för å hållaihopet så att säga :)

Glöm inte att skriva vem du är!