fredag 13 januari 2012

Seche Vite dry fast top coatHatkärlek. Jag kan bara kalla det hatkärlek. Seche Vites dry fast top coat. 


Ja, det torkar assnabbt och blir högblankt. Verkligen. Men det där med att den krymper lacket är inget jag är så förtjust i. Den drar ju in lacket så att tippen blottas så det ser ut som jag redan haft lacket i en eller två dagar. Inte kul. Bu!


Men ändå. Jag återvänder till det gång på gång, mest för att jag faktiskt inte hittat något bättre. Det är verkligen bra att ha till hands när man lackat en massa glitterlager med billiga lack (Ja, Kleancolor, jag pratar med dig) som inte vill torka. Då är ett lager Seche vite räddaren i nöden. Inte tu tal om det. Men jag tycker ibland att lackningen håller SÄMRE med Seche vite. Lackningen släpper i stora halvnagelstora flagor på ett sätt som det inte gör om jag hoppar över överlacket. Då skavs det från tippen och bakåt, dag för dag - sådär "som vanligt". Å andra sidan är det lätt att ta bort lacket när det är dags för det, det mesta är bara att dra av.

Mycket å ena sidan, å andra sidan angående Seche vite med andra ord. 


Här är naglarna alldeles nymålade och avslutade med ett lager Seche vite: tipparna är redan nakna (klicka för att se bättre). Hade jag velat ha en semi-nude lackning så hade jag gjort någon slags funky french-tolkning! (Eller asså, näe, det hade jag inte)

Avslutningsvis skulle jag ändå inte vilja vara utan Seche vite. Men jag kommer nog att testa andra märken om jag får möjligheten.

Finns bland annat hos Eleven för 120 kronor.


Angående bilden så hade jag gjort en slags jämförande korallackning när jag inte kunde bestämma mig i somras. Kulörter som följer:
Tummen: Två lager Mavala Waikiki orange (från Mavals Art Color-kollektion)
Pekfinger: Två lager Depend nr 124
Långfinger: Ett lager Depend nr 242 (under), ett lager Depend nr 124 (över)
Ringfinger: Ett lager Depend nr 124 (under), ett ager Depend nr 242 (över)
Lillfinger: Två lager Depend nr 242

Jag vet. Varför göra det enkelt liksom.

1 kommentar:

  1. Fin sida! Undrar hur det lavendelfärgade ser ut?
    Pokemum

    SvaraRadera

Jag blir otroligt glad för era kommentarer och frågor så skriv skriv skriv!

För att det ska bli så ostökigt som möjligt så besvarar jag för det mesta era kommentarer här, i stället för på er eventuella blogg. Bara för å hållaihopet så att säga :)

Glöm inte att skriva vem du är!