fredag 13 januari 2012

Essie - Brooch the subject

Mitt första Essielack! Snåljåpen i mig väljer vanligtvis dupen (kulörmässig kopia) från ett billigare märke när det finns. Men nu passade jag på när Kicks hade två Essielack för 179 kronor.

Jag plockade på mig kamel/nuden Brooch the subject från vinterns kollektion liksom den lavendelfärgade Bangle Jangle. Jag tror valet föll på dessa som en reaktion på allt färgstarkt och glittrigt som jag burit under jul- och nyårshelgerna.

Nu hade jag höööga förväntningar I tell ya! Och jag blev nog lite besviken. Formulan är ganska rinnig men tjock på något sätt, och resultatet tippexigt hårdtäckande. Jag gillar dock att penseln är lång! Hur många gånger har jag inte suttit med Mavalas penslar och skuggat den nagel jag samtidigt försöker måla?

Alltså, jag vet inte. Jag tror jag är lite trött på cremelack just nu. Och glitter. Gel och pearl! Okej? Och hur många gel och pearl äger jag? FÖR FÅ! (Note to self: köp!)

Men hur var det nu med Brooch the subject?
Jag tyckte att det var svårt att få tunt. Jag tror att just när det gäller nude-lack vill jag nog ha en skirare formula, för att få det lite mer naturligt. Den här tippex-formulan blir så himla blaffig. Plus att mina naglar är i ett förfärligt vinterskick och då är sådana här tjocka cremelack inte speciellt förlåtande, även om jag måste säga att det flyter ut fint efter att först ha blivit randigt vid applicering.

 Dagsljus
Med blixt inomhus

Jag får inte riktigt till färgåtergivningen med kameran. I vissa vinklar ser det grått ut, ibland mer gammelrosa eller lila, på bilderna blev det mer camel/nude. Påminner det inte om IsaDoras Lustrous Nougat som de hade i sitt sortiment för en sisådär sjutusen år sedan? Den hade lite skimmer i sig om jag inte minns fel. Jag kanske ska ta och rota fram det.

Nu är jag sugen på att testa andra nyanser från Essie. Jag har dock svårt att se att Brooch the subject blir en favorit att återkomma till, tyvärr.

2 kommentarer:

  1. Undrar (på rätt plats) hur det lavendelfärgade ser ut.
    Pokemum

    SvaraRadera
  2. Kommer inlägg på det också. Här kan man se det så länge:
    http://www.musingsfrommanhattan.com/2011/10/essie-winter-2011-bangle-jangle.html

    SvaraRadera

Jag blir otroligt glad för era kommentarer och frågor så skriv skriv skriv!

För att det ska bli så ostökigt som möjligt så besvarar jag för det mesta era kommentarer här, i stället för på er eventuella blogg. Bara för å hållaihopet så att säga :)

Glöm inte att skriva vem du är!