torsdag 10 maj 2012

OPI - Not Like The Movies

Så. Ännu ett Traderafynd. Jag kunde inte låta bli att plocka upp detta lack från OPIs Katy Perry-kollektion från 2011: Not Like The Movies. Ett duokromt metallic-lack med silverglitter. Lacket skiftar i silver, grönt och lila. Beroende på ljus. Ibland syns rosa och mer guldiga skiftningar. Inomhus ser det stundtals ut som rent silver och direkt under en lampa som guld. Ja. Det var svårfotograferat.

Här i fyra lager med Seche Base som underlack och Seche Vite som överlack:När jag lackade på det första lagret suckade jag och tänkte att här blir jag sittande hela dagen om jag vill ha något sånär täckning. Första lackningen gav bara en svag färgskiftning. Men redan efter lager två var effekten en helt annan! Då var jag också tvungen att gå till tvättstugan och ut i solljuset, där lacket exploderade i färgskiftningar och metallisk glans. Jag kunde mycket väl ha stannat efter bara två lager. Men eftersom det var tvättstugan jag var på väg till ,så hade jag bara 1,5 lager på tillbakavägen. Så jag slaskade på ytterligare två lager, mest för att se hur färgen skulle bete sig med fler lager.

Utseendemässigt kunde jag ha stannat vid två lackningar. Not Like The Movies blev inte "mer" eller "bättre" med fler lager. Snarare tvärtom. Två var snyggare då det inte var 100% opakt, vilket gav färgen och skiftningarna mer djup. Med fyra lager blev det däremot väldigt metalliskt om man gillar det.

Strykningen blev lite randig, men betydligt mindre randig än vad jag förväntat mig. Det lägger sig bekvämt på nageln även om det kanske inte är den snyggaste formulan att välja när man har en gelkant att maskera. För varje nivåskillnad skiftar ju färgen, så metallic/duokromt är nog något jag sparar till min egna naglar.

Jag gillar Not Like The Movies. Vansinnigt lättmålat och effektfullt till rätt sorts kläder.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja det här hade jag inte velat vara utan i min samling. Jag har en klänning som det här kommer att bli grymt till!

   Radera
 2. Svar
  1. Thanks! Det tycker jag med :)

   Radera

Jag blir otroligt glad för era kommentarer och frågor så skriv skriv skriv!

För att det ska bli så ostökigt som möjligt så besvarar jag för det mesta era kommentarer här, i stället för på er eventuella blogg. Bara för å hållaihopet så att säga :)

Glöm inte att skriva vem du är!