onsdag 30 maj 2012

Felix solskyddsrecensioner!

Här kommer ett sammanfattande inlägg från min lillebrotha Felix som hade med sig några produkter under en skidvecka i Alperna (och jag har själv inte kunnat låta bli att lägga till några korta kommentarer också).
Here we go:

"Dessa tre gav mig ett komplett omhändertagande av huden på min alpresa. Jag fick den jämnaste och mest hållbara brännan av hela sällskapet tack vare dessa smidiga och okomplicerade krämer. Superbra!"Vichy Capital Soleil Solcreme SPF 50+


"Jag använde den här krämen på ansiktets känsligaste ställen (näsa, örsnibbar och under ögonen) och lyckades utan svårigheter erhålla en fin och jämn bränna. Krämen var lätt att jobba in i huden till skillnad från andra starka solskyddsfaktorer jag har testat. Doften skänkte en härlig och somrig känsla till de snötäckta alperna."

Toves kommentar: Den här är för kladdig för mig, men len och skön att stryka på och det blir inte alls vitt trots spf 50. Den är däremot inte rolig att försöka sminka över, way to kladdig.
Krämen har en behaglig och svag doft som luktar friskt och lite fruktigt.
 

La Roche-Posay Anthelios Melt-In-Creme SPF 30


"Lättarbetad och perfekt för mitt ansikte då huden i några dagar fått vänja sig vid solen med den starkare krämen. Den räddade mig från att bli bränd och agerade precis som jag hoppades på – diskret och effektivt."

Toves kommentar: Den här var lite seg att stryka på, men blir ganska torr! Detta är en traditionell kräm, ingen mjölk, vilket gör att den är lättare att stryka på tjockt om man skulle vilja.
Tyvärr upplever jag att den lämnar en blek hinna och vita korn. Om jag tar på ansiktet så har den en tendens att falla av i små rullade kulor.
När jag smörjer in hals och urringning märker jag att jag är lite orolig på om det ska fastna på bh-band och tröja. Jag vill heller inte riktigt släppa ut håret av samma anledning. Så helt melt-in är det inte, även om det är långt ifrån kladdigt. Oparfymerad.


La Roche-Posay Anthelios W Gel SPF 20


"Krämen var enkel att lära känna, mjuk och omhändertagande. Passade perfekt en intensiv dag i backen. Kladdade precis som de andra krämerna aldrig av sig."

Toves kommentar: Den här har jag använt en del till kroppen och det är en så enkel och okladdig kräm som man vill ha när man ska stryka på stora ytor. Men "gel"? Vadå gel? Det är en kräm?
Den största fördelen med den här gelen, erm, KRÄMEN är att den är anpassad för sportaktiviteter. Vilket i stort innebär att den inte svettas bort så lätt antar jag. Och jag upplever faktiskt att den funkar väldigt bra när jag svettas och stånkar med min paraglidingskärm under långa, stekheta dagar. Ni vet hur krämer kan bli slemmiga på huden när man svettas? Så blir det inte alls med den här. Störtskön! Oparfymerad.

2 kommentarer:

 1. Har en vanlig fluid från Chanel med spf 15 som också bildar kulor, eller snarare gör så att ev foundation bildar rullkulor när man lagt på den. Wtf is that shit? What´s up with le kuls liksom?
  Denna kommentar har inte nåt med ditt fina inlägg att göra förutom kulorna då, men det är ju typiskt mig :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag VET! Så jävla skittråkigt. Och Chanel också? Det var det värsta.

   Radera

Jag blir otroligt glad för era kommentarer och frågor så skriv skriv skriv!

För att det ska bli så ostökigt som möjligt så besvarar jag för det mesta era kommentarer här, i stället för på er eventuella blogg. Bara för å hållaihopet så att säga :)

Glöm inte att skriva vem du är!