söndag 15 april 2012

Recensioner på solskyddsprodukter coming up!


Framöver kommer det att komma ett helt gäng med recensioner på solskyddsprodukter från Vichy och La Roche-Posay.

En del har normaltestats medan andra har extremtestats. Detta har gjorts dels av mig när jag skärmflyger och dels även av min snowboardåkande bror som har tagit sig tid att testa några produkter nere i Alperna. Några av recensionerna kommer därmed att handla om det vanliga: hur de känns på huden, hur de luktar, kladd/inte kladd, hur går de att sminka över osv. Medan några även innefattar hur de reagerar under extrem exponering och ansträngning. Samt naturligtvis hur jag/vi upplevt själva solskyddet :)

Nedan följande är de som kommer att recenseras, hojta om det är någon ni vill läsa om först, annars kommer de i lite godtycklig ordning för att sedan sammanfattas och favoriter utses. (De korta beskrivningarna nedan kommer från pressmaterial och är inte sammanfattande åsikter från min sida.)

La Roche-Posay - Gele spf 20: För sport och aktiv livsstil. Snabbabsorberande gelé, känns inte fet på huden. Extra vattenresistent.

La Roche-Posay - Creme spf 30, 50+: För normal/torr hud. Återfuktande creme som smälter på huden. Gör inte huden kladdig eller vit.

Vichy - Creme spf 30: För alla hudtyper, även känslig hud. Lätt, mattgörande formula med silicia.

La Roche-Posay - Lätt creme spf 30, 50+: För normal/kombinerad hud. Ultralätt och flytande - märks knappt på huden. Gör inte huden kladdig eller vit.

Vichy - Olja spf 40: För känslig hud. Sololja med högt skydd. Gör huden silkesmjuk.

Vichy - Creme spf 50+: För normal till torr hud. Effektivt skydd mot UVA- och UVB-strålar med vitaminer och polyfenoler för en verkan mot fria radikaler.

Vichy - Lip Stick spf 30: Vårdar och skyddar den känsliga huden på läpparna.

5 kommentarer:

 1. Vill jättegärna veta vad du tycker om någon ansiktskräm för kombinared hy, typ någon av dessa:

  Vichy - Creme spf 30
  La Roche-Posay - Lätt creme spf 30, 50+

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har själv kombinerad hy (normal med fet t-zon) så recensionerna kommer turligt nog att vara just ur det perspektivet. Jag har verkligen två favoriter för ansiktet som jag kommer att lyfta fram och jag börjar nog i den änden!

   Radera
  2. Strålande!

   Radera
 2. Det ska verkligen bli spännande att läsa om hela gänget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir verkligen både högt och lågt kan jag säga :)

   Radera

Jag blir otroligt glad för era kommentarer och frågor så skriv skriv skriv!

För att det ska bli så ostökigt som möjligt så besvarar jag för det mesta era kommentarer här, i stället för på er eventuella blogg. Bara för å hållaihopet så att säga :)

Glöm inte att skriva vem du är!