fredag 29 juni 2012

Essie - Pretty Edgdy

Alltså, jag älskar de här gröna lacken. Jag vet att jag redan har några stycken som ser ut som det här, men jag ÄLSKAR det. Formulan på Pretty Edgy är fantastisk. Tyvärr pajade jag det genom att stryka på överlack som förtog det unika i just det här lacket från Essie som hade en nästan gelig finish. Dessutom mörknade det lite för mycket. Men det är fortfarande ett fantastiskt lack.

Här i tre lager (varför jag nu tog tre, två räcker!) med CND Toughen Up som underlack och Seche Vite som överlack:






Pretty Edgy landade ungefär samtidigt som Mojito Madness och jag kunde inte låta bli att bära båda samtidigt



torsdag 28 juni 2012

Wet N Wild - Everybody Loves Redmond

Everybody loves Redmond är ett ganska vanligt ljusrött lack som inte fyller något färgmässigt hål i min samling, men jag kunde inte låta bli det ändå. Det var så härligt geligt och jag bara måste ha det trots att jag redan hade köpt tjugofyra lack den här månaden. Det här fick bli nummer tjugofem efter ett besök på det lokala Ica Maxi i Hälsingland när jag var på midsommarbesök. Och nu blir det offciellt köpstopp i en månad. Hrmpf.

ELR var väldigt enkelt att lacka på och är både skirt och täckande på en gång. Egentligen skulle det ha räckt med ett enda lager. Färgen är underbart pinupig och jag blev glad varje gång jag tittade på naglarna. Finishen är verkligen högblank och jag lade bara på överlack för att förkorta torktiden, som ändå inte var något att klaga på. I love således också Redmond.

Här i två lager med CND Toughen up som underlack och Seche Vite som överlack:




onsdag 27 juni 2012

China Glaze - Flirty Tankini

Flirty Tankini, nummer två från China Glaze Summer Neons, är lika fantastiskt som det är svårt att fotografera. Min vanliga kamera lyckades inte överhuvudtaget. Mobilkameran lyckades faktiskt bättre!

Lacket var väldigt lättmålat och skimret är bara underbart underbart. En jättefin sommarneon som inte blir skrikande neonig, men väldigt snygg. Fräsch! Aj lavv it! Detta blev mitt midsommarlack!

Här i två lager med CND Toughen Up som underlack och Seche Vite som överlack:




tisdag 26 juni 2012

Essie - Mojito Madness

Essies Mojito Madness här har jag verkligen, verkligen sett fram emot att lägga vantarna på. Men nu när jag har den här så vet jag inte riktigt. Alltså. Jag gillar den, men ni vet hur det är? När man har skyhöga förväntningar? Jag tycker formulan var lite tipex-ig och det är jag allergisk mot. Men själva färgen är verkligen jättefin! Den liknar inte riktigt något av mina tidigare gröna. Den är fräsch och fin, men inte uppseendeväckande speciell.

Här i tre lager med CND Toughen Up som underlack och Seche Vite som överlack:





söndag 24 juni 2012

China Glaze - Electric Beat, Secret Peri-Wink-Le

Lite som en sommarhimmel blev det när jag blandade China Glazes Electric Beat och Secret Peri-Wink-Le på varannan nagel. Jag som vanligtvis inte är så förtjust i blått lack tyckte faktiskt att det var lite fint, även om jag lyckades kladda mer än vanligt med själva lackningen....


Electric Beat på pek- och ringfinger, och då naturligtvis Secret Peri-Wink-Le på tumme, lång- och lillfinger.
Här i två lager med Seche Base som underlack och Seche Vite som överlack:


fredag 22 juni 2012

Depends hololack

Nej alltså, jag kunde väl inte riktigt bara köpa ett av Depends fina hololack. Eller ens lacka med ett taget. Alla på en gång!




torsdag 21 juni 2012

China Glaze - I'm With The Lifeguard

Först ut av China Glaze Summer Neons är den underbara, gröna I'm With The Lifeguard. Den är precis så åttiotalsneongrön som jag hoppades. När jag gick hem i skymningen efter Sverigematchen igår var det som att den lyste upp vägen framför mig.

Lacket var förvånansvärt lättmålat och efter två lager var det täckande. Aningens streakigt kanske, men inte så det stör alls. Man får verkligen titta efter det om man det ska synas. Jag skyller det på att jag samtidigt försökte titta på fotbollen....

Naturligtvis var det ett litet helvete att försöka fånga färgen på kort och jag har gjort vad jag har kunnat för att justera nivåerna till någon slags sanning. IRL är den precis så knallig och ooompfig som man önskar av ett neonlack. (Nedersta bilden är helt ojusterad)

Jag trodde att jag skulle behöva grunda med ett vitt lack - detta glömde jag naturligtvis bort och det visade sig att det inte behövdes. Det blev täckande och jämnt ändå! Det är lite lite lite VNL, men det gör mig inget. Jag är så himla nöjd med det här lacket!

Här med CND Toughen Up som underlack och Seche Vite som överlack:





onsdag 20 juni 2012

IsaDora - Jaded

Det här är ett lack som jag plockade upp på Kicks-rean, nämligen IsaDoras Jaded. En färgnyans som jag sedan tidigare har flera gånger om i lite olika varianter. Jag verkar gilla de här blågröna cremelacken.

Det här lacket var inget speciellt sådär, men som vanligt är IsaDoras lack lättsamma och tacksamma.

Här i två lager med Seche Base som underlack och Seche Vite som överlack.




tisdag 19 juni 2012

Hoppsan!

Igår ramlade den här lilla lackskörden in hos mig. I'm a happy camper! Mer är på väg. Vad hände den här månaden egentligen?


Som om inte det vore nog så händer det fler roligheter i dagarna. Just nu kan ni i Aftonbladets bilaga Wellness läsa om mig och min skärmflygning. Horribla bilder, men i övrigt en fin och inspirerande artikel!

Essie - Action

Åååh, vad jag har dregglat över det här lacket. Essies Action från deras neonkollektion. Igår landade det från USA och nu både gillar och ogillar jag.

När jag tittar på flaskan är det den perfekta lysljusa orangeaprikosa. Men det är inte den färgen som torkar på naglarna. Istället är det en ganska cool matt (!) mandarinskalsfärgad neon. Den största invändningen jag har är dock just att den mörknar så mycket. Varför är det förresten så ofta så med orangea lack? Att just de mörknar oftare än andra?

Det var väldigt svårt att få rätt på nyansen när jag skulle fotografera. Färgen är ytterligare någon nyans mörkare på bilderna. Skillnaden mellan flaskan och naglarna framgår inte heller så tydligt som den gör när jag sitter och tittar på den just nu.

För ett heltäckande resultat behövdes tre lager och jag testade med överlack på en nagel för att se hur det skulle se ut som ett blankt lack. Jag gillar faktisk båda! Men det är synd att det blev så mörkt...

Här med IsaDora Second Nail som underlack:






måndag 18 juni 2012

OPI - A Good Mandarin Is Hard To Find

När jag gjorde pedikyr senast valde jag detta underbara lack, nämligen A Good Man Is Hard To Find från OPIs Hong Kong-kollektion. Ett vacker rött lack med orangea undertoner. Aj lavv it! Måste nog investera i en egen flaska så snart som möjligt.


lördag 16 juni 2012

Jämförelse aprikosa lack

IsaDora South Beach, Chanel June, China Glaze Peachy Keen

Efter att alldeles nyligen äntligen fått Chanels June i min ägo ville jag jämföra hur den stod sig mot Peachy Keen från China Glaze. Först trodde jag också att IsaDoras South Beach skulle ligga hyfsat nära June, men nej, den var verkligen förvånansvärt mycket mörkare.

Här i lite olika ljus:







Som sagt så är South Beach bra mycket mörkare. Peachy Keen är ett inte så tokigt alternativ även om jag tycker att finishen är i tip ex-igaste laget jämfört med Junes underbara gelcreme, samt att att det drar mer åt rosa medan June är snarast rakt på aprikost. Jag hade gärna jämfört med Mavalas Fresh Melon från årets vårkollektion också. Någon som har det och kan säga något hur den skulle lägga sig bland de här tre kulörterna?

onsdag 13 juni 2012

Jakten på minipaletten: slutresultatet

Minns ni när jag (en aningen neurotiskt) försökte hitta den perfekta minipaletten? Well. Jag hittade väl inte the perfect one, det kan jag inte påstå. Men sedan dess inledde jag och Tradera ett intim förhållande och the chase was on igen.

Jag lyckades faktiskt plocka hem tre jättefina små paletter. En från Sephora och två från Lancôme. Märken som jag för övrigt aldrig testat förut när det kommer till ögonskuggor. Det slutade med att jag faktiskt blev väldigt förtjust i alla tre!

Sephora-palettens härliga satinfinish och de grundläggande skuggtonerna gör den väldigt användbar. Lancôme-paletterna är extremt utrymmesbesparande och har varsin spegel. En av de två har dessutom den i mina ögon perfekta tauperosa skuggan med lagom mycket skimmer.

Alla tre mini-paletter visade sig bli väldigt fina köp!







Inte så stor palett, nej....

måndag 11 juni 2012

Chanel - June

Nu när juni är i gång, vad vore mer passande än att visa upp denna underbara lilla pärla från Chanel, nämligen just June. Detta är ett lack jag suktat efter ända sedan pressbilderna började dyka upp i vintras. När det kom till kritan valde jag emellertid att gå på det ljuvliga May.

Som av en händelse tyckte en av de gulligaste människorna ever att jag på något sätt förtjänat detta underbara aprikosa lack, när det nu ändå mest stod och skräpade hemma hos henne (puss!).

So with no further ado, här är June i tre lager, mean Seche Base som underlack och Seche Vite som överlack:




onsdag 6 juni 2012

Depend - Nr 300

Det här dammiga lila cremelacket kommer från Depends vårkollektion i år. Jag köpte det i ett försök att hitta något som liknade Diors Forget Me Not, som inte var lika dyrt och inte heller var parfymerat av ros. So far so good. Men om jag kom så nära kulörtmässigt? You be the judge:




Bilderna är tagna precis innan jag skulle byta ut min gelé, så de har en ganska ocharmig "midja" här. Lackmässigt har jag dock inga klagomål. Depends lilla lila "Nr. 300" glider på lätt och och täcker fint med två lager. Hållbart? Njae. Men en fin och elegant lila

måndag 4 juni 2012

Jämförelse mörkgröna lack

Nu när jag ändå hade Don't Mess With OPI på naglarna tänkte jag passa på att göra en jämförelse jag själv varit nyfiken på, nämligen huruvida det känns helt överflödigt att köpa just det lacket när jag sedan tidigare äger Jade Is The New Black från samma märke och Starboard från China Glaze. Jag vet inte vad jag hoppas mest på: att ett köp blir nödvändigt eller helt överflödigt...




Aah, jag vill verkligen ha Don't Mess With OPI, men jag kan inte försvara inköpet när jag har de andra gröna. Starboard är ett av mina absoluta favoritlack och det skulle jag inte byta bort mot något. Däremot känns DMWO som en bättre färg för mig än det lite blåare Jade Is The New Black. Skulle någon slänga DMWO efter mig så skulle jag ta emot det. Men i dagsläget får jag nöja mig med de jag redan har.

söndag 3 juni 2012

Jag vann produkter från Neve!


Jag hade den stora turen att vinna produkter från det italienska ekomärket Neve på Hannas fina blogg Naturligt snygg via kakaobonan.se. (Wow, den meningen alltså... Jag hoppas ni förstår vad jag menar)

Jag hade inte jättestora förväntningar men när produkterna ramlade in här hemma blev jag sugen att testa dem på en gång. Och jag är verkligen nöjd! Kabukiborsten är extremt len och även om det lossade några strån från början har den betett sig som en dröm sedan dess.


Minaralfoundationen i Light Neutral trodde jag skulle vara alldeles för ljus för mig, men väl på huden försvinner den helt och mattar bara ner min blandhy till perfektion. Resultatet håller sig inte jättelänge och jag kommer nog inte att använda den som foundation men som puder är det helt underbart.


Multipennan i brunt är så fin. Varför har jag inte ägt en eyeliner i brunt förut? Det passar ju mycket bättre på mig än svart! Dessutom är den väldigt enkel att sudda för en mer oskarp eyeliner eller kajal. Den går också att sudda ut helt och använda som skugga.


Aah, jag är så glad för den här vinsten. Långt över förväntan! Och så fint samvetet känns med eko-produkter ;)