måndag 3 september 2012

Butter London - Come To Bed Red

När jag köper lite dyrare lack försöker jag passa på att köpa de där färgerna som man använder om och om igen. Ni vet, ungefär som man brukar säga om klädinköp: låt dina älskade basplagg hålla högre kvalitet och därmed kosta lite mer, och låt istället det där galna festplagget som man kanske bara använder en gång vara lite billigare. Ungefär så.

När jag senast köpte Chanellack köpte jag det fina May vars ljusrosa nyans passar till otroligt mycket och används relativt ofta (allt över en enda gång är ofta hemma hos mig) för att motivera sitt pris. Även om Butter London inte riktigt ligger i Chanels prisklass så kostar det ändå 165 kronor och eftersom jag är på jakt efter ett nytt favoritlack i rött så passade jag på att välja deras Come To Bed Red när jag ändå var sugen att testa deras lack för första gången.
Come To Bed Red är verkligen den där i mina ögon perfekta ljusa röda. Men inte för ung och ljus, men inte heller för vampigt blodröd.

Med tanke på extremt tunt lacket var blev jag väldigt förvånad över hur väl det täckte. Jag spillde till och med rött lack på bordet, det händer aldrig att det rinner av penseln mellan flaskan och nageln, men det här var verkligen otroligt tunt.

Belöningen kommer dock väldigt fort. Redan den första lagret (koncentrerat målat) är väldigt fint, men med andra lagret kommer djupet. Det är verkligen otroligt fint. Finishen är högblank och cremelacket hintar lite åt gel pga sin skira textur.

Torktiden var emellertid inte fantastisk. Eller, jo, det torkade snabbt, men det härdade inte riktigt. Jag tyckte att jag lackade i väldigt god tid innan läggdags, men jag vaknade med ränder och mönster i lacket. Inte så kul. Med det sagt bör jag ju säga att jag inte hade något överlack. Jag har tappat sugen på överlack då jag många gånger tycker att det förändrar färger och finish på själva lacket. Jag tycker mig inte riktigt kunna se hur själva lacket ser ut med överlack på. Plus att kära Seche Vite gärna vill vara så himla tjockt att naglarna ibland känns som små nonstop längst ut på fingret.


Hur som helst: Butter Londons Come To Bed Red har en fantastisk färg och finish, men är rinnig och med dålig torktid. Tyvärr höll det inte heller speciellt länge. Det lossade i framkant redan nästa dag, men det värsta var ändå hur missfärgade mina naglar blev trots underlack. Inte kul. Inte värt sitt pris.  Då kan jag lika gärna välja Everybody loves Redmond för en bråkdel av priset.

6 kommentarer:

 1. Aj så synd när färgen är fantastiskt fin. Vissa Essie-lack tycker jag att jag får sovmärken i även om jag väntar flera timmar efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är lite trökigt. Å andra sidan betyder det att jag har nöjet att fortsätta botanisera i röda lack :) Så himla tröttsamt med sovmärken i lacken. Räcker det inte med dem i ansiktet liksom?

   Radera
 2. Så himla störigt med lack som inte härdar helt! Men väldigt fin färg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen. Men det värsta är ändå missfärgningen :/

   Radera
 3. Såg i en nagelblogg att man där gjorde mönster i lacket med flit genom att pressa ett stycke spets mot det, så bär dina lakansprint med stolthet o säg att det är ett fashion statement ;P
  Snygg färg annars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. You and your brilliant ideas :)

   Radera

Jag blir otroligt glad för era kommentarer och frågor så skriv skriv skriv!

För att det ska bli så ostökigt som möjligt så besvarar jag för det mesta era kommentarer här, i stället för på er eventuella blogg. Bara för å hållaihopet så att säga :)

Glöm inte att skriva vem du är!